ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: MC ΕΛ-ΛΗΝ feat DJ VALANTIS




Θα τους γνωρίζετε από το βίντεο κλιπ "Μονάχα ο Χριστός" με τα 15.000.000 views στο Youtube. Ο MC ΕΛ-ΛΗΝ και ο DJ VALANTIS βρίσκονται στην κορυφή του ελληνικού χιπ χοπ και η σελίδα μας έχει μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί τους που θα συζητηθεί.

RH: Το "Ραπ για την πατρίδα" είναι το απόλυτο ραπ χιτ του έτους. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η τρομερή επιτυχία;


MCE: Κοίτα νταξ η φάση είναι ότι κανένας δεν το περίμενε. Γενικά εγώ τώρα ασχολούμαι για πρώτη φορά με ραψ και στίχο φάση ρίμες δηλαδή και νταξ ένα μεγάλο Yo στον DJ Valanti που με βοήθησε σε αυτό το εγχείρημα αλλά κυρίως ρε φίλε πιστεύω ότι, τι να πω, ο Θεός. Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά με τη βοήθεια του Θεού φτάσαμε ως εδώ.

DJV: Εμένα μου το είχε πει ο πνευματικός μου αλλά δεν το πίστευα. Τελικά είχε δίκιο.


RH: DJ Valantis είσαι 55 ετών ενώ ο MC Ελ-Λην είναι μόλις 17, πως έκατσε αυτή η συνεργασία;


DJV: Θα γελάσεις αλλά όλα οφείλονται σε ένα τάμα. Με είχαν τάξει στην Παναγία τη Χρυσοβαλάντω βοήθειά της και μέρος του τάματος ήταν να υμνήσω την Παναγία, τον Χριστό και την Πατρίδα. Με τον MC Ελ-Λην γνωριστήκαμε στο κατηχητικό της γειτονιάς μου. Όταν με χώρισε η γυναίκα μου είχα την ανάγκη να βρίσκομαι ανάμεσα σε θετικά συναισθήματα και βοηθούσα το Παπά Χριστόψωμο στις ανάγκες της ενορίας μας. Εκεί γνώρισα τον MC Ελ-Λην, τον σταυραετό του συγκροτήματος όπως τον λέω εγώ και αμέσως αναγνώρισα το ταλέντο του. Δούλευα σαν DJ σε γάμους και βαφτίσεις και έτσι έγινε η συνεργασία.


RH: Θέλετε να μιλήσετε λίγο για το περιεχόμενο του δίσκου σας "Ραψ για την πατρίδα"; Γιατί ραψ και όχι ραπ;


MCE: Λοιπόν αυτά τα ραπ κλπ τα έκλεψαν οι άλλες φυλές από την αρχαία Ελλάδα. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο Ραψωδός και μετά το πήραν οι νταξ μην πω τώρα ποιοι το πήραν και το έκαναν με κάτι Ζουλού ρυθμού κάτι αντιχριστιανικά που εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά και το έκαναν λοιπόν ραπ, ράπερ και δενξερωγωτι. Ο δίσκος μας μιλάει για αυτά που οι άλλοι δε μιλάνε, η υπόλοιπη σκηνή που θέλει να λέγεται ελληνική αν και εγώ προτιμώ να λέω Ελ-Ληνική. Μιλάμε για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, τιμή. Αυτά έχουν χαθεί πλέον και είναι καιρός κάποιος να τα επαναφέρει στη φάση.

DJV: Μουσικά πήρα δείγματα, samples όπως θα τα λέγατε στα αγγλικάνικα από παραδοσιακά αρχαιοελληνικά κλαρίνα, τσάμικα, καλαματιανά και τα μίξαρα με ραψ ρυθμούς. Στον σύμπακτο δίσκο έχει και φιλική συμμετοχή ο Τόλης Καμπάνας με το κλαρίνο του σε μια διασκευή στο "Το λεν οι πετροπέρδικες".




RH: Στους στίχους σας λέτε "Μονάχα ο Χριστός εσένα θα σε σώσει και έπειτα το ούζι μου στη μέση θα σε κόψει, κοπρίτη λαθροέποικε σφαγμένο θα σε βρούνε, εσένα και τους φίλους σου που Χριστό δεν προσκυνούνε". Μήπως οι στίχοι σας είναι ρατσιστικοί;

DJV: Ρατσισμός, ο ρατσισμός είναι απλά μια λέξη όπως το ζαμπόν.

MCE: Ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο ρατσισμός ενάντια στους Ελ-Ληνες. Είμαστε ξένοι μέσα στον ίδιο μας τον τόπο. Εμείς απλά λέμε αυτό που σκέφτεται ο μέσος Ελ-Ληνας αλλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων τον εμποδίζει να το πει δυνατά. Είμαστε η φωνή αυτών που δεν προσκύνησαν.

DJV: Τους στίχους μας τους έχει ευλογήσει ο παπα Χριστόψωμος οπότε δεν μπορούν να είναι ρατσιστικοί. Οι στίχοι μας μιλάνε για αγάπη, αγάπη για την πατρίδα. Εσύ δεν αγαπάς την πατρίδα και τη φυλή σου;


RH: Στις φωτογραφίες του δίσκου σας φαίνεστε να χαιρετάτε ναζιστικά μια σβάστικα... πολλοί θορυβήθηκαν, κυρίως γονείς που...


DJV: Δεν είναι σβάστικα, είναι αρχαίος Ελ-Ληνικός μαίανδρος και δεν χαιρετάμε απλά έτυχε να θέλουμε να ξυστούμε εκείνη τη στιγμή και σηκώσαμε τα χέρια.


RH: Δεν είναι περίεργο για έναν 55άρη να συνεργάζεται με έναν 17ρη; Πόσο μάλλον όταν στο δίσκο υπάρχει μια μπαλάντα, το "Θέλω να σε βρω, στο μοναστήρι το ψηλό" όπου τραγουδάτε και οι δύο ένα ερωτικό τραγούδι... 


DJV: Όλα μπορούνε να είναι περίεργα. Πως λειτουργεί ο ηλεκτρισμός; Κανένας δεν ξέρει. Πως βράζει το νερό; Όλα αυτά είναι περίεργα. Η μπαλάντα αναφέρεται στη σχέση μας με τη θρησκεία. Είναι η ιστορία δύο φίλων που γίνονται μαζί καλόγεροι και θέλουν να νοιώσουν να μπαίνει βαθιά μέσα τους η αγνότητα της πίστης. Ξέρετε κάποιοι άνθρωποι δε θέλουν υλικά αγαθά. Προτιμούν να σκύψουν στα τέσσερα και να προσκυνήσουν το μεγαλείο της δημιουργίας.

MCE: Word. Πολύ σημαντικό αυτό. Δηλαδή νταξ τι θα ήθελες να λέγαμε για αμάξια και φάσεις με γύναια; Είμαστε επαναστάτες της νέας σκηνής ραψ. Φέρνουμε κάτι νέο στο τραπέζι και ο κόσμος, κυρίως η νεολαία ανταποκρίνεται θετικά. Και στην τελική αυτό έχει σημασία.


RH: Πως θα θέλατε να κλείσει αυτή η συνέντευξη; Μια κουβέντα για το τέλος;

DJV,MCE: Και Ρος Γαρεγγής.
cir Admin

Κοινωνιολόγος, marketeer, και διάφορα άλλα. Φτιάχνω μικρές ιστορίες και άρθρα based on 100% true events ή κάπου εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου