ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΛΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ (μικρός οδηγός)







Υπήρχε μια περίοδος που άκουγα αποκλειστικά heavy metal και μπορώ να παραδεχτώ ένα πράγμα: σε μεγάλο βαθμό οι metal ακροατές είναι απίστευτες σνομπαρίες και μαλακομπουκώματα. Συμπεριλαμβανομένου εμένα.

Ψάχνουμε το πιο hip είδος metal για αν φανούμε κουλ και έξυπνοι, τεχνικό death metal; ατμοσφαιρικό ambient black metal; fuck you! Εγώ ακούω μόνο underground naval goth metal από ringtone ηχογραφημένο σε κασέτες 8track.



Τι θα κάνεις όμως αν εσύ ακούς ΠαντελήΠαντελίδη και Notis και όλοι οι αριστεροχαρούμενοι φίλοι σου ακούνε metal ψαγμενιές; Γι αυτό το λόγο έγραψα αυτό τον οδηγό. Για να μην φαίνεσαι μαλάκας.
Κατ αρχήν μπες εδώ: https://mapofmetal.com/




Πρόκειται για έναν εύχρηστο οδηγό που θα σε πλοηγήσει στα διάφορα είδη και την ιστορία τους. Blackened death metal; Post thrash; Masturbation doom; Με αυτή τη σελίδα το χεις.

Έπειτα καλό θα ήταν να αποκτήσεις ένα ανάλογο λουκ/στυλ ντυσίματος. παράτα τα κλαρινογαμπρίστικα ανοιχτά πουκάμισα και τις χρυσές καδένες. Man up και προσπάθησε να αντιγράψεις μερικούς από τους παρακάτω.






Μετά απομνημόνευσε αυτά τα συγκροτήματα:

-Dillinger Escape Plan
-Isis
-Neurosis
-Dodheimsgard
-Ved Buens Ende
-Arcturus
-Ihsahn
-Mr Bungle











Καθώς και αυτές τις φράσεις:

-Άποψή μου ότι οι (όνομα συγκροτήματος) είναι από του πρωτοπόρους στο συνδυασμό jazz fusion ηχοχρωμάτων με τον metal ήχο.

-Οι (όνομα συγκροτήματος) θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως post metal ή avant garde metal, πραγματικά επανεφηύραν το metal με τους πρώτους δυο δίσκους τους. (pro tip: πάντα οι δύο πρώτοι δίσκοι είναι οι καλύτεροι)

-Φιλαράκο από μουσικές παραδέχομαι μόνο τους (όνομα συγκροτήματος) και την κλασσική μουσική, ίσως και λίγο τα μπλουζ και το ρεμπέτικο, αλλά μόνο το αυθεντικό παλιό ρεμπέτικο και μπλουζ.

-Τα καλύτερα σημεία των (όνομα συγκροτήματος) είναι τα ατονικά περάσματά τους, θυμίζουν Penderecki στο περισσότερο χαώδες.

-Μετά τους Pink Floyd μόνο οι (όνομα συγκροτήματος) κατάφεραν να φέρουν κάτι επαναστατικό στη μουσική.

Αυτές οι φράσεις μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους για αν το παίξει ακόμα πιο ψαγμένος. Για παράδειγμα:

-Οι Dodheimsgard μετά τους Pink Floyd θυμίζουν Penderecki στο περισσότερο χαώδες και με τους πρώτους δυο δίσκους τους είναι από του πρωτοπόρους στο συνδυασμό jazz fusion ηχοχρωμάτων με τον metal ήχο.

Σας εγγυώμαι ότι κανένας δε θα αμφισβητήσει ποτέ αυτή την πρόταση.




Αυτά είναι μερικά από τα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

-Καπνό, φιλτράκια και χαρτάκια (ΠΟΤΕ έτοιμα τσιγάρα)
-Κινητό δεκαετίας, προτιμότερο κάποιο από τα κλασσικά της NOKIA
-Diskman και Walkman (αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί, απομνημονεύστε και πείτε την εξής φράση: Ακόμα και τα lossless αρχεία δεν είναι 100% lossless και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αρκετές από τις λεπτομέρειες του παιξίματος των μουσικών, άσε που γουστάρω να βλέπω το artwork και τους στίχους ρε φίλε. Τα mp3 ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ).
-Μπύρα Amstel.
-Το τελευταίο Metal Hammer στην τσάντα.








Holy fuck
έφτασες στο τέλος του άρθρου χωρίς να κλείσεις το παράθυρο. Σταμάτα να διαβάζεις ψευδοχιουμοριστικούς οδηγούς με βλαμμένο χιούμορ τύπου Mikeius/Vice, clickbait τίτλους και stock φωτογραφίες που υπάρχουν σε άλλα 153501951853 άρθρα στο ίντερνετ. Ακόμα χειρότερο από τους χίπστερ μεταλλάδες είναι οι ακόμα πιο χιπστερ ποστ χίπστερ ironic αντιμεταλλάδες/μεταλλάδες. Fuck you, ακόμα γουστάρω να ακούω σάπιες μεταλλιές και θρασιές συνοδεία μπύρας, αυτό το άρθρο ήταν παγίδα για να πιάσω τα χιπστερόνια. 

cir Admin

Κοινωνιολόγος, marketeer, και διάφορα άλλα. Φτιάχνω μικρές ιστορίες και άρθρα based on 100% true events ή κάπου εκεί.

2 σχόλια: