ΛΙΟΠΥΡΙ




Ήταν πρωί του Αυγούστου, μετά τη ροδαυγή. 12,00 το μεσημέρι. Η Ζωή Θυμιατού, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κοίταξε το αρχαίο θέατρο της Μαμούλαινας με περηφάνια. Είχε φροντίσει να φέρει δημοσιογράφους της έντυπης, της ηλεκτρονικής ενημέρωσης όσο και μερικά τηλεοπτικά κανάλια για να καλύψουν την τελετή έναρξης του φεστιβάλ Μαμούλαινας 2017. Στην είσοδο του θεάτρου είχε στήσει καζάνια με φασολάδα και προσέφερε ζεστά φασόλια σε κάθε θεατή και σκόρδο για να μασουλάνε και να δροσίζονται.

“Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στα ξενόφερτα σχέδια που με βαριά καρδιά ψηφίζει η κυβέρνηση, το κάνουμε για εσάς όμως. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα αλλά ο λαός μας δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και δε θα το σκύψει τώρα.” είπε στους δημοσιογράφους και πήρε θέση στο πρόχειρο πόντιουμ που είχε στηθεί στο κέντρο της σκηνής.
Στο θέατρο είχαν στηθεί σημαίες του κυβερνώντος κόμματος, ελληνικές σημαίες, βυζαντινές σημαίες, η σημαία της ΜΚΟ “Αλληλέγγυα αντίσταση Μαμούλαινας” και είχαν μοιραστεί 107,153 χάρτινα φυλλάδια στους 100 θεατές με τις θέσεις της κυβέρνησης, το βιογραφικό της Θυμιατού, φωτογραφίες από την καριέρα της ως ηθοποιός και τεύχη της κομματικής εφημερίδας “Χαραυγή”.
Η Θυμιατού άρχισε να εκφωνεί τον λόγο της. Ένα συνονθύλευμα πατριωτικών παιάνων, εθνικιστικών θεωριών για το πως οι ‘Ελληνες είναι ο καλύτερος λαός του κόσμου, την αξία του θεάτρου, τα καλά της κυβέρνησης και άλλα πολλά φτάνοντας σιγά σιγά στο πιο σημαντικό μέρος της ομιλίας της, κάτι που την έκαιγε χρόνια να το αναλύσει μπροστά σε κοινό.
“Αυτό το θέατρο έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για να ακούγεται καλά η ιερή αρχαία ελληνική γλώσσα. Όλα τα αρχαία θέατρα έχουν φτιαχτεί για να ενισχύουν την εθνική μας γλώσσα, τη γλώσσα που κουβαλάει το ελληνικό DNA”
Ο θανατηφόρος συνδυασμός αυγουστιάτικης ζέστης, ντάλα ήλιου, φασολάδας και σκόρδου έκαναν τις πρώτες πορδές να εμφανιστούν.
Η βουλευτής συνέχισε τον πύρινο λόγο της.
“Ας μην ξεχνάμε ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές προγραμματίζονται με βάση την ελληνική γλώσσα που είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου γιατί εμπεριέχει τα ιδανικά και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού...”
Οι εξαερώσεις από κούφιες και μικρής διάρκειας εξελίσσονταν σε δυνατά κρεσέντα με χαριτωμένες τρίλιες στο τελείωμα της κάθε πορδής. Η ένταση όλο και δυνάμωνε και άρχισε να καλύπτει την ομιλία της Θυμιατού.
Η βουλευτής άρχισε να φωνάζει με όλη της τη δύναμη σε μια προσπάθεια να υπερισχύσει της βρωμερής συμφωνίας.
“Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΘΝΟΟΟΟΟΟΟΣ!”
Και τότε έγινε. Το μεθάνιο των πορδών σε συνδυασμό με τον πύρινο λόγο της βουλευτίνας και τις εύφλεκτες σημαίες, φυλλάδια και εφημερίδες που είχαν μοιραστεί δημιούργησε μια έκρηξη ισοδύναμη με μισό τόνο TNT που σάρωσε τα πάντα. Το μανιτάρι της έκρηξης ήταν ορατό και από το διπλανό χωριό, τα Παπαδοπουλέικα.
Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση, αγορά και κατανάλωση φασολιών.
cir Admin

Κοινωνιολόγος, marketeer, και διάφορα άλλα. Φτιάχνω μικρές ιστορίες και άρθρα based on 100% true events ή κάπου εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου