ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ




Η νέα αφίσα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ με τον σπαρακτικό και δακρύβρεχτο τίτλο "ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑ" (all caps για το e-gangsta της φάσης) μπορεί να φέρνει κάτι σε τίτλο ταινίας Ξανθόπουλου της δεκαετίας του 60 (με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου Nick the Dick) και να προκάλεσε αντιδράσεις αλλά παρ όλα αυτά μπορούμε να της αναγνωρίσουμε ότι ο politically correct μινιμαλισμός της είναι μια πρόοδος σε σχέση με τις αφίσες στις οποίες μας έχει συνηθίσει. 

Ας θυμηθούμε μαζί τις πέντε καλύτερες αφίσες της ΚΑΙΑΚΑΙΟΥΚΑΙΔΑΠΝΔΦΚ από την χρυσή εποχή που όλοι γράμμωναν πιο πολύ και από τον Μαραντόνα σε διακοπές στην Κολομβία.


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΑΕΙ Ηρακλείου σας καλεί σε πάρτι υποδοχής πρωτοετών με χορηγό ένα ψητοπωλείο, ένα κομμωτήριο και ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας. Ελαφρύ παιδοφιλικό ύφος με μια κοπέλα ντυμένη μαθήτρια βγαλμένη από ερωτική ταινία του στυλ "Στα 4 και ας είναι και ... 18" ή "Καυτά κωλαράκια στα θρανία". Εδώ η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μιλάει κατ ευθείαν στο κεφάλι του πρωτοετού που έχει ως βασικό στόχο να τον βρέξει. Jokes on you βέβαια αφού η αναλογία ανδρών/γυναικών σε τέτοια πάρτι είναι χειρότερη και από λόχο καταδρομέων με το πάρτι να θυμίζει εργοστάσιο λουκάνικων φρανκφούρτης.


Η Τζούλια έχει την τιμητική της σε αυτή την εξαιρετική αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εδώ βλέπουμε την αρχή της χρήσης λογοπαίγνιων, ένα tren που θα συναντήσουμε και θα αναλύσουμε και στις επόμενες αφίσες. Το ζουμαρισμένο πρόσωπο της Τζούλιας Αλεξανδράτου θυμίζει Σύλβια Κριστέλ στην Εμμανουέλα αλλά αντί για σοφτ ερωτισμό αποπνέει περισσότερο δημοσιουπαλληλικό πορνό μιας και το ύφος της Τζούλιας είναι σαν να βλέπει αγώνα κρίκετ ή κάτι παρόμοια ντεκαβλέ. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ προσπαθεί να κερδίσει από το hype της τσόντας της Τζούλιας αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς




Εδώ πλέον το λογοπαίγνιο έχει χτυπήσει επίπεδο επιθεώρησης Σεφερλή στο Δελφινάριο. PARTY ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ. Με χορηγό το κάτουρο με 0,00001% αλκοόλ που λέγεται μπύρα Sol και δεν πίνεται παρά μόνο αν έχει καταψυχθεί με υγρό άζωτο, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ σας καλεί σε ένα πάρτι όπου προφανώς σέξι νοσοκόμες θα σας παίρνουν... το αίμα. Μόνο που η σέξι νοσοκόμα δεν είναι η ΔΑΠίτισα της γειτονιάς σας αλλά η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ η οποία κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρευρίσκεται στο πάρτι. Πάλι μπακούρι θα μείνεις και με την ψωλή στο χέρι αφού πιθανότερο είναι να σου πάρουν την πίεση, το φοιτητικό σου βιβλιάριο (για να σε "βοηθήσουν" στις εκλογές), το τηλέφωνό σου (για να το πουλήσουν στις συνεργαζόμενες πρηξομπουτσοεταιρίες "γειά σας κερδίσατε ταξίδι στο μπουένοσάιρες" και να σας υπενθυμίζουν κάθε πέντε λεπτά να ψηφίσετε ΔΑΠ στις εκλογές) παρά η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ να σου πάρει τσιμπούκι.



Εδώ η ΔΑΠ ΝΔΦΚ τα δίνει όλα για όλα και υιοθετεί το στυλ κωλόμπαρο επαρχιακής πόλης. Είμαι σίγουρος ότι τόσο η Άρτεμις Αστεριάδη και η Μπέτυ Κουράκου θα ήθελαν να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού παρά στο ναιτ κλαμπ -κεράσειποτό - deja vu, ανάμεσα σε λιγδιασμένους, σπυριασμένους Δαπίτες που ενδιαφέρονται πιο πού για το WOW και το LOL παρά για τα καλλίγραμμα κορμιά τους. Αγαπητέ ΔΑΠίτη πάλι την πάτησες.



Και για το τέλος, η θρυλική αφίσα PARTY Μονί Βατοπεδίου - Αξίζουμε Περισσότερα. Το ελληνορθόδοξο πνεύμα συναντά τον ερωτισμό μιας γυναικείας σιλουέτας με το όμικρον στο ΜΟΝΙ ως έξυπνο γραφιστικό τρικ. Τα φράγκα ε΄χουν τελειώσει και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ επιστρατεύει τη ζωγραφική των windows και έναν ξάδερφο απ το χωριό για να φτιάξει αφίσα. Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου (μαζί με την εξαφανισμένη αφίσα "Πάρτι της ΠΑΣΠ, πρέπει να ΠΑΣΠ"). Ένας φόρος τιμής στο σουρεαλισμό των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα, καμία σωτηρία. 


cir Admin

Κοινωνιολόγος, marketeer, και διάφορα άλλα. Φτιάχνω μικρές ιστορίες και άρθρα based on 100% true events ή κάπου εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου