ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Ότι κόπηκε με γεια, το τέταρτο μνημόνιο έφτασε και το υποδεχόμαστε με πέντε σπάνιες (ο Σύριζα έχει αρχίσει να τις κατεβάζει από τις σελίδες του) αφίσες της αντιμνημονιακής εποχής του (κόκκινη περίοδος).




Ο μινιμαλισμός κυριαρχεί σε αυτή την in your face αφίσα. Ένα ξερό "απαγορεύεται η είσοδος" στα μνημόνια αρκεί για να περάσει το μήνυμα. Αλλά όπως φάνηκε στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ακολούθησε το άσμα του Κώστα Τουρνά:

Τι θα πει απαγορεύεται δεν έμαθα,
ένα νόμο ξέρει μόνο η καρδιά μου,
πάντα έκανα ότι ήθελα κι ας έπαθα,
όσα λάθη έχω κάνει είναι δικά μου.



Μια εξαιρετική αφίσα. Μάλλον είχαν απεργία οι σκουπιδιάρηδες επειδή τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να έχει καθυστερήσει όσο δεν πάει, την ακροδεξιά να βρίσκεται σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη και με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ψηφίσει με βαριά καρδιά (πάντα) το τέταρτο μνημόνιο μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικής έμπνευσης αφίσα. Οι καιροί αλλάζουν, το άρθρο δεν έχει σκοπό να κατηγορήσει αλλά να κρατήσει ζωντανό ένα κομμάτι της ιστορίας έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω της πολιτικής αφίσας.




Η αφίσα αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Το αστέρι μας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για πολιτική εκδήλωση ενώ η αφίσα έχει αισθητική Wordart και σελίδες εποχών Geocities. Τίποτα δεν είναι τυχαίο βέβαια αφού δεν πρόκειται για τεμπελιά εκ μέρους του δημιουργού αλλά μια προσπάθεια για να φανεί περισσότερο "λαϊκή" η αφίσα. Λίγα χρόνια μετά η κυρία Βαλαβάνη με απορία θα δηλώνει πως δεν καταλαβαίνει πως άτομο της οικογένειάς της φαίνεται να γνώριζε για τα capital control πριν επιβληθούν. Κληρονομικό χάρισμα.


Εννέα στις δέκα φορές όταν κάποιος ανοίγει δρόμο την Ελλάδα καταλήγει να φαίνεται κάπως έτσι:


Οπότε δεν πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο δρόμος στην ελπίδα κατέρρευσε υπό το βάρος των υποσχέσεων και δημιούργησε μια μαύρη τρύπα όπου όλα εξαϋλώθηκαν.

"Ατυχής και ζαλισμένος έπεσα σε μια λακκούβα
Τι λακκούβα, λακκουβάρα κι όλους τους χωρεί"


έλεγαν οι Άγαμοι Θύται και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.





Για το τέλος κρατήσαμε την καλύτερη απ όλες. Αισθητική Λένι Ρίφενσταλ με τον τσολιά μας τον λεβέντη να σαλπίζει το μεγάλο ΟΧΙ σε νέα μέτρα, τρόικες και μνημόνια. Κάτι μας λέει ότι ο "δεν είμαι ακροδεξιός" Πάνος Καμμένος έβαλε το χεράκι του στη δημιουργία αυτού του αριστουργήματος. Ψάχνω για ένα καλό αντίγραφο της αφίσας - μιλάω σοβαρά - και κερνάω μπύρα όποιον/όποια μπορεί να με προμηθεύσει με ένα αντίγραφο αυτού του μοναδικού έργου.
cir Admin

Κοινωνιολόγος, marketeer, και διάφορα άλλα. Φτιάχνω μικρές ιστορίες και άρθρα based on 100% true events ή κάπου εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου